Насловну листу, чији је предлагач Странка слободе и правде, на предстојећим изборима 02.06.2024.године чине 23 кандидата за одборнике у Скупштини општине Алибунар који долазе из свих области привређивања а такође имамо и студенте и пензионере који су сви успешни, остварени људи и предани циљу да се дође до неопходних промена и да наша општина коначно постане оно што је одувек требала да буде, јединица локалне самоуправе којом ће управљати грађани преко изабраних представника а не владајуће странке преко страначких центара моћи.

Листу предводе два лекара:
1. Др Николаје Марина рођен 1963. године по занимању доктор медицине, Народни посланик у Скупштини Аутономне Покрајине Војводине, који већ 31 годину ради као лекар у нашој општини и који је велики борац за праведније друштво, и слободу говора.
2. Др Драгана Линдо рођена 1980. године, по занимању доктор медицине, која већ 15 година ради као лекар у нашој општини, у слободно време се бави пољопривредом и помаже супругу у оджавању газдинства. Залаже се за боље услове у оквиру здравствене заштите и правну државу
Приоритети којима ћемо се бавити након избора су следећи:
- Зауставити одлазак младих људи из наше општине а то ћемо постићи, пре свега, укидањем непотизма и страначког запошљавања у државном сектору као и привлачењем инвеститора и отварањем нових радних места давањем подстицаја за отварање малих и средњих предузећа нашим грађанима који неће отићи чим искористе добијене подстицаје као и давање подстицаја младим људима за оснивање малих пољопривредних газдинстава.
- Обезбедити равномернији развој свих насељених места у нашој општини, очувати и унапредити постојећу инфраструктуру, као и унапредити услове живота подједнако у свим селима.
Сматрамо да није довољно да држава даје подстицаје за куповину кућа на селу младим брачним паровима већ је неопходно се обезбеде услови за живот и привређивање у овим срединама.
- Обезбедити основну здравствену заштиту у свим селима равномерно и омогућити да сваки грађанин има исте услове за лечење без обзира у ком селу живи, за разлику од досадашње праксе да нека села имају лекара само по један дан у недељи, што ћемо постићи бољом организацијом рада Дома здравља.
- Унапредити систем образовања у нашој општини тако да сва деца имају исте услове за наставне и ваннаставне програме. Обезбедићемо бесплатан превоз деце за ваннаствне активости које се не одвијају у њиховим местима. Такође ћемо радити на пројектима за санирање и изградњу нових школа и вртића.

Општински одбор Странке слободе и правде