Saopštenje Pravoslavne Mitropolije crnogorsko-primorske

U petak 30. oktobra 2020 godine, uoči praznika Svetog Petra Cetinjskog, u 8:20 časova, u Kliničko-bolničkom centru Crne Gore, posle primanja Svete Tajne Pričešća, upokojio se u Gospodu Visokopreosvećeni Arhiepiskop Cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski i Egzarh svetoga trona pećkoga g. Amfilohije.

U noći između 1. i 2. avgusta Gradski park u Vršcu je ostao bez još jednog svog stanovnika. Iako je bila noć bez košave, ogromno stablo se bukvalno prepolovilo.
Šta je prethodilo ovom opasnom incidentu, za sada je nepoznanica. Ostaju brojna pitanja za struku.

Poziv svim građanima za podršku velikoj onlajn kampanji!

Ekološko udruženje Avalon vas poziva da doprinesete opsežnoj onlajn kampanji “SAČUVAJMO ŠUME VRŠAČKIH PLANINA” kojom ćemo uz vašu pomoć informisati i okupiti što veći broj naših sugrađana i svih ljubitelja prirode koji se suprotstavljaju postojećem obimu seče šuma na Vršačkim planinama!

Dom zdravlja Vršac

Obaveštavamo Vas o brojevima telefona Doma zdravlja Vršac na koje pacijenti mogu pozvati i dobiti sve informacije o respiratnoj infekciji izazvanoj korona virusom, ali i na sva druga pitanja u vezi sa trenutnom zdravstvenom situacijom.

Saopštenje za javnost Ekološkog udruženja Avalon


Prethodnog vikenda (6. mart2020) je održan sastanak između predstavnika Vojvodina šuma i predstavnika udruženja koja su pokrenula peticiju protiv postojećeg načina seče drveća na Vršačkim planinama. Ovu seču više od hiljade potpisnika peticije ocenilo je kao prekomernu. To je bio i povod za organizovanje ovog skupa, kojem su prisustvovali i zainteresovani građani.

Odlukom gradonačelnice Vršca Dragane Mitrović dodeljena su sredstva za sufinanasiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja za 2020. godinu i to u iznosu od 21 milion dinara.