U toku potpisivanje peticije o zaštiti ovog viševekovnog ponosa Vrščana

Već 20 godina lokalne i pokrajinske vlasti oklevaju da donesu novu odluku o zaštiti Gradskog parka u Vršcu, što je dovelo do njegovog vidljivog propadanja. Zabrinuti ekološki aktivisti pokrenuli su peticiju sa zahtevom da Skupština AP Vojvodine konačno donese ovu odluku.

Umesto novogodišnje čestitke objavljujemo autorski tekst sociologa i ekološkog aktiviste Budimira Babića

Ona nas uči kako kvalitet našeg života zavisi od sposobnosti prepoznavanja lepote.
Šuma voli sva naša čula.

U Salonu kod Porte (Tačka susretanja), u četvrtak 16. maja, održana je promocija knjige eseja dr Dragice Stanojović "Korak po korak iz mraka u mrak". Pored autorke, o knjizi "zapisa iz svakodnevnice 1999-2019" je govorio pančevački novinar Nenad Živković, dok je moderatorka bila Jelena Marinkov.

Sagovornik Fenster televizije:

Zoran Velimirović

profesor matematike, nekadašnji predsednik Izvršnog veća SO Vršac

Ajde aktivisti, braćo i sestre građani-ke da vas čika veterinar obavesti: zadnjih desetak godina na terenu koji pokriva naša veterinarska stanica broj sitne i krupne stoke (jasnije_ ovaca, koza, svinja, svekoliko živina, goveda, sve sa podmlatkom) je opao za 50 %. I oni koji ustrajavaju u držanju životinja čine to sve nevoljnije i sve su stariji i nemoćniji. Distribucija stoke na terenu je besmisleno neravnomerna i bez trunke zdrave konkurencije u kvalitetu držanja.

U poplavi medija, okeanima internetskih sadržaja, evo i jedne kapi (ne)običnih novinskih priča. Dugo je ovaj stari medijski duh bio u boci, ali više od trljanja probudila ga je isprazna buka, nesnosna lupetanja, udaranje u talambase, najave svega i svačega...

A kada se vremešni novinar odluči na taj novi medijski korak, među milenijalce, onda budite sigurni da želi da dokaže kako ima i onih drugih novinara, kako ima i drugih koji pod ovim banatskim nebom imaju šta da kažu ili zaslužuju da se o njima nešto kaže, ili šta da poruče, ili jednostavno - da podele svoja razmišljanja, vizije i aktuelnosti o našoj Lepoj varoši i događanjima u njoj i oko nje.