Sa osnovnom porukom - protiv diktature i straha, jedan od pet miliona, i u petak 8. februara su se okupili građani na Trgu pobede u centru Vršca pokazujući bunt protiv aktuelnog režima koji su uobličeni i u posebnim zahtevima.

Otvarajući protest, Danijela Marić je podsetila građane na predstojeći dolazak predsednika Aleksandra Vučića u Vršac, i "da zna da on neće da odgovori na njihova pitanja".
Muzičar Bojan Mitrovanov kaže da kao radnik vidi da "nam je grad prazan, da je sve ovo katastrofa, ali i da svega ovog ne bi bilo da nismo izgubili veru u one prethodne". Posebno je naglasio da Milenijum "zvrji prazan", i da je ugašen FK Vršac sa tradicijom od 107 godina.
Sociolog Budimir Babić kaže "da je sve ovo mračna i teška priča i svi smo se okupili jer smo svesni gde smo i o tome moramo da razgovaramo sa sugrađanima". U prvi plan je postavio "odacivanje bilo kojeg oblika korupcije".
I, naravno, čuo se glas protiv divlje seče drva na Vršačkim planinama i uništavanja šuma, kao i zahtev da se zaustavi gradnja mini hidroelektrana.