I prvog februarskog petka su nastavljeni protesti u Vršcu protiv aktuelne vlasti. Po relativno lepom, ali vetrovitom vremenu, posle poruka govornika na Trgu povede, kod Gradske kuće, Vrščani su kroz simbolično oslobađanje grada prošetali gradskim ulicama.

Najpre je govorila Danijela Marić, koja je slikovito pozivala sugrađane da se pridruže protestima protiv aktuelnog režima "u zemlji u kojoj ništa ne funkcioniše". Student Milan Anđelković je rekao"da od kada zna za sebe, živi u nemaštini". Njegova poruka je jednostavna - "bolji život je na dohvat ruke, samo treba da ga zgrabimo".
Sigurno ste svi primiteli da Vučića ne možete da uhvatite u laži, jer on nikada ne govori istinu - počeo je svoje obraćanje Vrščanima beogradski novinar Srđan Škoro. Srbija se probudila, jer jednostavno ovakvo stanje više ne može da se trpi i građani demonstriraju u pedetak gradova. "Dokle ćemo ovo da trpimo, jer svi zajedno možemo da živimo bolje, lepše, lakše, a za to nije dovoljno samo promeniti Vučića, nego izgraditi potpuno novi sistem", rekao je Škoro.
Novi protest je zakazan za petak 8. februar u 18 časova, na Trgu pobede.