Priča kao bajka

I dok ispraćamo 2018. godinu, pravi novinarski izazov je bio koju temu odabrati kao uzor, kao poruku ili kao krunu aktivnosti na ovim prostorima u protekle 52 nedelje. I u prvi plan je, uvažavajući više kriterijuma, izbila škola na kvadrat - Škola za trudnice i Škola roditeljstva.

Ovu 2018. godina treba da pamtimo i po ohrabrujućim podacima koji stižu iz vršačkog Porodilišta. Lep broj novopristiglih malenih Vrščana, stanovnika ove naše planete Zemlje.
I za te lepe vesti, zasluge delom pripadaju i ekipi stručnjaka (iskusnih i mlađanih) okupljenih oko doktorke Tatjane Vešović. U predivnom prostoru Igraonice Deltix KIDS (ustupljenom potpuno besplatno) jedanput nedeljno se sastaju buduće majke i očevi, gde sa stručnjacima raznih profila razmenjuju najvažnije informacije, ali i razobličavaju brojne tabue nasleđene ili aktuelizovane na društvenim mrežama. Teme su zaista brojne. Od onih najbitnijih - medicinskih, ili važnih administrativnih, pa do rasprava o kulturi, sportu, modi...
Sve je potpuno besplatno i svi zaslužuju čestitke i majke i očevi i bake i deke, i ljudi angažovani u Školi roditeljstva i Školi za trudnice.
A poznato je da slike govore više od reči.

Video prilog