Praznik Svih svetih, dan kada Katolička crkva slavi sve kanonizovane, kao i svece koji su ostvarili ideal hrišćanskog života, a nisu kanonizovani, ovog 1. novembra obeležili su i naši sugrađani obilaskom grobova svojih najmilijih. Kod Krsta, u centralnom delu Katoličkog groblja održana je misa, a potom su paljene sveće i položeno cveće kraj grobova.

Ovaj Dan Svih svetih pamtiće se i po postavljanju više spomen ploča na srpskom i nemačkom jeziku. Zajednička grobnica sugrađana katoličke vere je nazvana po osnivaču Muzeja i Biblioteke Feliksu Milekeru - "njegovo ime je izabrano da predstavlja sve ovde počivajuće". Njegovi posmrtni ostaci su preneti 1961. godine u preseljenju sa starog katoličkog groblja (1756- 1961).
Sveće su upaljene i kraj Spomen ploče postavljene "u znak sećanja na bezbroj nevinih žrtava, među kojima najviše banatskih Nemaca iz Vršca i okoline, koji su bez dokazane krivice ili presude 1944. i 1945. godine izgubili svoje živote usled oružanog dejstva tadašnjih vlastodržaca. Njihovi posmrtni ostaci počivaju na Šinteraju".