Verovali ili ne, pojedine firme koje se bave transportom paketa "od vrata do vrata", takozvana brza isporuka, za Vršac i okolna mesta udvostručuju broj vozila. Prave analize stanja, odnosno ekspanzije internet trgovine na ovim prostorima - nema. Portal "Vršačka kula" će kontirnuirano istraživati ne samo ekspanziju ovog oblika trgovine, već i druge segmente koje odslikavaju standard građana ili se odražavaju na standard građana. Od broja zaposlenih, otvaranja novih firmi, zaposlenih i nezaposlenih, broja Vrščana u svetu, prelazaka granice, pa sve do cena na zelenoj pijaci...

Jedna od vodećih kurirskih službi u Srbiji "Bex" u Vršcu mesečno isporuči i preuzme 8.000 paketa. Isporuči se oko 5.500, a preuzme oko 2.500 pošiljaka.
Na područjima opština Bela Crkva, Alibunar i Plandište na mesečnom niovu obavi se preuzimanje i isporuka oko 2.500 paketa. U ovim opštinama, slično kao i u gradu Vršcu, 70 odsto predstavljaju paketi koji se isporučuju stanovnicima ovih mesta, dok se 30 odsto paketa od ukupnog broja šalje iz ovih opština.
Kako saznajemo u Kompaniji"Bex", na području ovog dela Južnobanatskog okruga, kao uostalom i na području čitave Srbije, najčešće se trguje odećom, obućom, auto delovima i kozmetikom.
"Svake godine beležimo konstantan rast u broju paketa koji se šalju posredstvom kurirske službe "Bex"; trenutno imamo preko 30.000 isporučenih paketa na dnevnom nivou", naglašavaju u Kurirskoj službi "Bex".