Odlukom pokrajinske sekretarke za kulturu i informisanje Dragane Milošević, a na predog Konkursne komisije, raspoređeno je nešto više od 50 miliona dinara za projekte vojvođanskih medija.
Od vršačkih medija prihvaćeni su projekti Vršačkih vesti, NID-a Vršačka kula, TV Banat, TV Lav i Audio video produkcije Vila.

Vršačke vesti (200.000 dinara) za projekt Prvi srpski, a vojvođanski i vršački veliki đaci, pravnici, arhitekte, zubari, velemajstori...; NID Vršačka kula DOO (150.000) Banatski vesnik, radionica za strane na jezicima nacionalnih manjina; Televizija Banat (500.000) Podjednako važni; TV Lav (500.000) Multikulturalnost i tolerancija u Banatu deklarativno, a šta je stvarnost?; AVP Vila (100.000 dinara) 3E Vesti.

Od vršačkih medija koji su se prijavili na konkurs, jedino sredstva nisu dodeljena ovom portalu (Vršačka kula) za projekt Kako do odluke: Ostati u Banatu.

Kompletno rešenje o dodeli sredstava možete preuzeti sa sajta Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama