Akcija April- mesec čistoće predviđen je godišnjim operativnim programom održavanja čistoće na javnim površinama Ekonomske jedinice Komunalac JKP “Drugi oktobar”. Sprovodi se svake godine i podrazumeva pojačan nivo aktivnosti prevashodno na prolećnom uređenju javnih površina.

Dobru saradnju sa javnim gradskim institucijama tokom prethodnog aprila-meseca čistoće, želimo da nastavimo i ove godine, te pozivamo sve zainteresovane sugrađane da nam se jave i svoje sugestije, ideje i predloge pošalju na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Smatramo da je to siguran put za stvaranje lepšeg i zdravijeg okruženja. Na ovaj način želimo da doprinesemo i podizanju nivoa svesti građana o značaju očuvanja životne sredine.

Radovi koji se sprovode su detaljno uređenje zelenih površina (orezivanje stabala i šiblja, prolećno grabuljanje travnjaka i košenje trave, okopavanje cvetnjaka i sadnica, montaža klupa, sportskih i dečjih rekvizita). Takođe, u okviru održavanja čistoće javnih površina vrši se pranje ulica, sprovode se akcije na uređenju manjih divljih deponija u gradu, odvoz kabastog otpada iz domaćinstava, čišćenje kanala, prilaznih puteva gradu i slično.